Over ons

Wie zijn wij?

Wij zijn docenten, ambtenaren en andere bezorgde burgers. Deze campagne is opgezet door Fossielvrij NL. Samen met ABP-deelnemers, leraren van Teachers for Climate en jongeren van Fridays for Future roepen wij ABP op te divesteren uit fossiel.


Fossielvrij NL bouwt aan een burgerbeweging die de macht van de fossiele industrie doorbreekt. Zo ontstaat er ruimte voor een eerlijk, decentraal energiesysteem met 100% hernieuwbare energie voor iedereen. Fossielvrij NL werkt samen met 350.org, een internationale beweging die werkt aan het beëindigen van het fossiele tijdperk. 350.org ondersteunt deze site, en is de host van de mailinglijst en de digitale platforms.

Waarom deze campagne?

Ons huis staat in brand. Pensioenfonds ABP gooit olie op het vuur door € 17,4 miljard te investeren in de fossiele industrie. Om catastrofale en onomkeerbare verhitting van de aarde te voorkomen moeten olie, kolen en gas zoveel mogelijk in de grond blijven. ABP kan hier als grootste pensioenfonds van Europa een belangrijke rol in spelen.

Tijd dus om de publieke druk op te voeren, zodat ABP niet anders kan dan nú te divesteren uit de fossiele industrie.

Hoe krijgen we dit voor elkaar?

Bij pensioenfonds ABP hebben de werkgevers en werknemers het sámen voor het zeggen. Als door het hele land (school)directeuren, burgemeesters, dijkgraven, directeur-generalen, rectors en politiechefs zich uitspreken kan ABP onze oproep niet negeren.

Onderteken ook onze landelijke petitie waarmee we ABP oproepen op uit fossiel te stappen!