Skip to main content

Aan: Filmhuizen en alle distributeurs van filmreclame

Bevrijd filmhuizen van fossiele reclames

In filmhuizen zijn geregeld reclames te zien van fossiele bedrijven zoals Shell en KLM en reclames die vliegreizen of vervuilende auto’s promoten. Dat past niet bij filmhuizen, die vaak maatschappelijk betrokken films vertonen en niet bang zijn om taboes te doorbreken. Het past ook niet bij het publiek van filmhuizen. Zij klagen bij filmhuizen over de fossiele reclames. Bioscoopreclame-exploitanten zijn verantwoordelijk voor de reclames in filmhuizen. Daarom richten we in onze petitie ook tot hen. We willen dat zij een pakket aanbieden zónder klimaatschadelijke reclame.

Waarom is het belangrijk?

Beste filmhuizen,

Wij, acteurs, regisseurs, scenarioschrijvers, producenten en filmliefhebbers, wij houden van films. Als filmhuis bieden jullie een plek om mooie films te vertonen, die belangrijke verhalen vertellen, confronteren, inspireren en aan het denken zetten.

Maar er is iets dat ons dwarszit: terwijl wij genieten van jullie films zien we fossiele reclames voorbij komen. Fossiele reclames zijn reclames voor bijvoorbeeld luxe auto’s, vliegreizen en de fossiele industrie. Deze reclames verleiden om meer vervuilende producten te consumeren. Dat zorgt voor meer uitstoot door kolen, olie en gas. Daarnaast misleiden deze reclames; ze proberen vervuilende bedrijven groener en positiever af te schilderen. Greenwashing dus! 

Om de klimaatcrisis in te perken is het belangrijk om zo snel mogelijk de uitstoot van fossiele brandstoffen te verminderen. De logische eerste stap is de afschaffing van reclames die fossiele brandstoffen en fossiele bedrijven promoten.

Bioscoopreclame-exploitanten zijn verantwoordelijk voor de reclames in filmhuizen. Wij roepen jullie daarom op om je uit te spreken tegen fossiele reclames en de exploitanten te laten weten dat fossiele reclames niet thuishoren in het filmhuis.

Laten we samen zorgen dat het filmhuis stopt met het verspreiden van een boodschap die méér schade doet aan het klimaat. Daarom: laat het doek vallen voor fossiele reclame!

Hartelijke groet, 

Acteurs: Carice van Houten, Ramsey Nasr, Katja Herbers, Anniek Pheifer, Waldemar Torenstra, Sieger Sloot, Rifka Lodeizen, Frieda Barnhard, Marnie Blok, Hanna van Vliet, Sigrid ten Napel, Tirsa With, Nadja Hüpscher, Hannah Boer

Regisseurs en scenarioschrijvers: Maria Goos, Bram Schouw, Maarten Treurniet, Jacco Groen, Dewi Reijs, Systke Kok, Jonas Klinkenbijl, Remy van Heugten 

Producenten en productiedesigners: Laurette Schillings, Koji Nelissen, Derk Jan Warrink, Jorien Sont, Minka Moren, Femke Hoebe, Ellen Havenith, Marty Keizer, Iris Otten, Lisette Kelder, Symen Versloot

Filmhuizen: Kriterion, WORM, De Uitkijk, Cinecenter, LAB111, Rialto& Reclame Fossielvrij

Werk jij in de filmindustrie? Vul dan ook het steunformulier in op onze website:
https://verbiedfossielereclame.nl/filmhuizen-zonder-fossiele-reclame/
(deze lijst wordt regelmatig geupdatet)
Netherlands

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Categorie

Partner

Links

Updates

2024-05-11 12:53:38 +0200

1,000 handtekeningen verzameld

2024-04-23 11:50:55 +0200

500 handtekeningen verzameld

2024-04-17 19:16:22 +0200

100 handtekeningen verzameld

2024-04-17 17:44:00 +0200

50 handtekeningen verzameld

2024-04-17 17:05:53 +0200

25 handtekeningen verzameld

2024-04-17 14:36:29 +0200

10 handtekeningen verzameld