Meetup deelnemers PNO Media: een goed pensioen met fatsoen

Betaal jij iedere maand je pensioenpremie aan PNO Media? Kom in actie voor een gezonde wereld en werk samen aan een fossielvrij pensioen! Tijdens de online meetups op 2 juni en 7 juni informeren we je over het belang van een fossielvrij pensioen en wat jij hieraan kunt doen.

PNO Media beheert het vermogen van bijna vijfhonderd organisaties uit de mediasector en ICT. Dat komt neer op ruim zeven miljard euro. Een deel daarvan investeert PNO Media in bijna zeventig fossiele bedrijven, waaronder Shell, ExxonMobil en Chevron.
Deze bedrijven zijn samen goed voor maar liefst 11.940 kilometer aan nieuwe olie- en gaspijpleidingen en vijftien miljard dollar aan exploratie van nieuwe gas- en olievelden. En dat terwijl desinvesteren in de fossiele industrie door het Potsdam Instituut wordt benoemd als een van de ‘social tipping points’ die essentieel zijn om het 1,5 graden-doel van het Klimaatakkoord van Parijs nog te kunnen halen.

Groen Pensioen en Fossielvrij NL ondersteunen de deelnemers van PNO Media om in actie te komen tegen de vervuilende beleggingen.
Tijdens de online meetups voor PNO Media deelnemers vertellen Laurie Kos van Groen Pensioen en Hiske Arts van Fossielvrij NL je alles over de strategie achter divesteren uit fossiel. Daarnaast staan we stil bij veelvoorkomende vragen én zorgen over divesteren.

Deze online meetup vindt plaats op donderdag 2 juni van 12:30 – 13:30.

Doe je ook mee? Meld je nu aan!

15
Aanwezigen
Start op
donderdag, 2 juni 2022 om 12:30 CEST
Eindigt op
donderdag, 2 juni 2022 om 13:30 CEST

Links